D.C. Belles Band stuurt een youtube filmpje de wereld in

Op 1 juni 2020, in tijden van de corona-crisis, stuurt de D.C. Belles Band een Youtube filmpje de wereld in via sociale media.

Voor koren zoals Dolce Canto is het in deze Corona-tijden nog steeds onzeker wanneer we terug samen mogen zingen. De zangkriebels gaven bij de D.C-Belles Band aanleiding tot een creatief idee, geïnspireerd door de talloze reeds bestaande ‘Virtual Choirs’ die volop op Youtube verschenen omwille van COVID-19.

Eline Bams gaf de eerste aanzet via onze besloten groep op Facebook, om misschien ook eens werk te maken van zo’n filmpje. Niet alleen zou het voor ons koor een kleine publiciteit-stunt zijn, maar ook zouden we nog eens muziek kunnen maken!

Er werd gekozen voor het nummer ‘Viva la Vida’ van Coldplay. Leve het Leven, letterlijk vertaald. Een levendig lied met een positieve vibe om de mensen van Alken wat op te beuren in deze toch wel zeer lastige periode.

Gert Danckaert zette zich aan het werk voor de muziek. Hij maakte een ‘backing track’, waarop hij reeds zijn stem had ingezongen. Deze stuurde hij dan door via de besloten groep op Facebook zodat andere leden van het koor die zin hadden om mee te doen konden gebruiken om hun eigen stem in te zingen en terug te sturen naar Gert, zodat hij deze kon gelijkzetten, mixen en masteren tot één geheel.

Toen het liedje eindelijk af was, stuurde hij dit door naar Charline Steuckers. Zij heeft gezorgd voor een fantastisch filmpje, gemonteerd vanuit verschillende fragmenten die koorleden haar doorgestuurd hebben.

Onze voorzitter, Jo Bams, heeft voor de nodige pers aandacht kunnen zorgen dankzij een krantenartikel en Radio-interview. Het liedje heeft zich kort kunnen laten klinken op nationale radio!

Nogmaals bedankt aan iedereen die zich heeft ingezet voor het maken van geluid- en videofragmenten. Zonder jullie was dit nooit gelukt.

https://www.youtube.com/watch?v=7edTwrgR5mk